Sayang2 aku..

Saturday, April 30, 2011

Perlis ( ladang anggur, ladang tebu, taman herba, taman ular )

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia

mlm ni aku nk smbung pasal cuti - cuti Perlis..
entry sblum ni ada aku wat area pdg besaq kan..nk tgk klik sini
entry kali ni aku nk bwak hampa semua p ladang dgn taman ja okeh..
first kita p ladang anggur..
waahh...perlis ada tanam anggur...
mmg ada kan..slain dri buah pelam harum manis..anggur pon ada..
tp sori sgt..aku xdan nk p ladng pelam harum manis..wlawpon dekat dgn rumah aku 
:)

banyak jenis anggur yg dtanam kat sini taw..
Antaranya White Malaga, Black Queen, Black Opal dan Loose Perlitte..lg2 aku pon xtaw..
wktu kami p amik pic ni xdak lg buah..bkan musim dia..





nampak x buah anggur?hee


lepas ni kita p ladang tebu plak maw dak?
kt sini ada apa ekh??
tebu lah kann..luas sgt..aku suka tgk..header aku pon blatar blakangkan ldg tebu..cntik kan?







dila..kaw wat apa tuh??hee


lpas kita dah p ladang..miang habis tgn main daun tebu..sapa soh main kan..
okeh..kita p tman plak k..
first aku nk bwak hampa p tman herba..
semua jenis pokok herba ada kt situ...
semuanya boleh d buat ubat..nama pon pokok herba kan..
aku masuk2 tu..bnyk sgt pokok..pokok yg aku xpnah dengor pon ada..
huhu
jom3 tgk..







apa laa...dgn pkok tu pon jadi keja kan









lagi2 nak p tman mna plak?
kita p taman ular plak maw??
kt tman ular ni semua jenis ular ada..
hahah..bohong kah aku ni...
heee..
okeh2..yg sbnarnya aku pon xtaw..
pnya la lma dah aku xp tman ular ni..aku pnah masuk skali ja kot..
ular sawa besaq sgt....ee..geli larhh...
jom2 tgk..













rumah sawa dgn ular2 yg lain
beso2 pnya dlam ni



video
nampak kan..kami tersangat lah perak..bangga sebab dpt tgk ular..HAHA..


peace..
=)



hampa semua klaw mai perlih habak kat aku okeh..
leh kita p jalan2...
bye....
to be continue..
hee

sayang semua....








10 comments:

kambeng.karbonat said...

mcm p 3 orang,tapi gambaq 2 orang ja

Azariah Kamis said...

ehh..p 2 org jala..hahah
:D

Rozuan Ismail said...

cantik gambar awak ambik.serius tak tahu Malaysia ada ladang anggur.rasa macam nak pergi je.nak petik sendiri anggur tuh

Azariah Kamis said...

bkan aza amik..haha
membe yg amik tuk wat final projek..
haha...nnti dtg perlis ekh..

Nelly Ixora said...

byk gak tmpat jalan kt perlis ek.bestnye ldg anggur tu xtauponnn;(

.m y z. said...

wah bestnya! yg kat ladang tebu tu cantik sesangat! kat johor ni takde. sobsobb. err tak boleh tgok ular. part tu skip trus scroll ke bawah. heheheehhhh.

SYAFIQAHSALEH said...

seronoknya..nak pergi jugaklah nanti :)

Azariah Kamis said...

nelly: haaa..bru taw..walwpon perlih ni kecik..tp ada tempat2 best dia..
heee
myz:hahahah..ada ka plak..awt xleh tgk ular??
syafiqah:haaa...nnti mai taw perlih

ciput_kechik said...

saya suke ular chomel itu...ahahaahahaha...

Azariah Kamis said...

uik..ada gak ular chomel...adoi..
:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ 2010-2011.ALL RIGHT RESERVED BY AZARIAHKAMIS