Sayang2 aku..

Saturday, April 30, 2011

Perlis ( ladang anggur, ladang tebu, taman herba, taman ular )

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia

mlm ni aku nk smbung pasal cuti - cuti Perlis..
entry sblum ni ada aku wat area pdg besaq kan..nk tgk klik sini
entry kali ni aku nk bwak hampa semua p ladang dgn taman ja okeh..
first kita p ladang anggur..
waahh...perlis ada tanam anggur...
mmg ada kan..slain dri buah pelam harum manis..anggur pon ada..
tp sori sgt..aku xdan nk p ladng pelam harum manis..wlawpon dekat dgn rumah aku 
:)

banyak jenis anggur yg dtanam kat sini taw..
Antaranya White Malaga, Black Queen, Black Opal dan Loose Perlitte..lg2 aku pon xtaw..
wktu kami p amik pic ni xdak lg buah..bkan musim dia..





nampak x buah anggur?hee


lepas ni kita p ladang tebu plak maw dak?
kt sini ada apa ekh??
tebu lah kann..luas sgt..aku suka tgk..header aku pon blatar blakangkan ldg tebu..cntik kan?







dila..kaw wat apa tuh??hee


lpas kita dah p ladang..miang habis tgn main daun tebu..sapa soh main kan..
okeh..kita p tman plak k..
first aku nk bwak hampa p tman herba..
semua jenis pokok herba ada kt situ...
semuanya boleh d buat ubat..nama pon pokok herba kan..
aku masuk2 tu..bnyk sgt pokok..pokok yg aku xpnah dengor pon ada..
huhu
jom3 tgk..







apa laa...dgn pkok tu pon jadi keja kan









lagi2 nak p tman mna plak?
kita p taman ular plak maw??
kt tman ular ni semua jenis ular ada..
hahah..bohong kah aku ni...
heee..
okeh2..yg sbnarnya aku pon xtaw..
pnya la lma dah aku xp tman ular ni..aku pnah masuk skali ja kot..
ular sawa besaq sgt....ee..geli larhh...
jom2 tgk..













rumah sawa dgn ular2 yg lain
beso2 pnya dlam ni



video
nampak kan..kami tersangat lah perak..bangga sebab dpt tgk ular..HAHA..


peace..
=)



hampa semua klaw mai perlih habak kat aku okeh..
leh kita p jalan2...
bye....
to be continue..
hee

sayang semua....








Contest : Gambar DesktOp Lappy !

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
mlm ni aku just BW ja..
jalan pnya jalan..aku tmasuk blog ini

cumil sgt blog dia..jom2 terjah blog dia..
wehh..dia ada wat contest plak tu..
aku pon apa g..
syarat dia sng jaa..tu aku msuk tuhh..

! anOther stOry tO tell yOu !
ni header blog dia...comel kan..
nak join..meh klik sini

dia wat contest psal pic desktop..
meh tgk pic desktop aku apa ekh..

ni pic desktop aku okeh..

sbb aku pkai pic ni tok laptop aku-
pic ni gmbar aku dgn bff aku msa p lwatan kt langkawi...
aku ska sgt dgn pic ni...sbb tiap kali aku bka laptop..
rsa tng ja bila tgk laut...suka sgt..
tenang ja kan...
klaw bleh..aku nak tiap2 hari nk tgk laut..tapi jauh la dri rmah aku..huhu
kat desktop aku ada 4 ja ikon..computer,c cleaner, tong sampah dengan 1 folder..
aku xsuka bnyk2 ikon kt desktop...cukup la 4 ni pon..
n ke empat2 ikon ni penting taww..
:)

okeh...cukup mrapu bnyk tu..

nak tag:

byeee









Friday, April 29, 2011

Perlis ( Gua Kelam , Gua Cenderawasih, Padang Besar, Wang Kelian )

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
*warning = entry banyk pic okeh!!

okeh..ptg ni aku xdak apa nk cita..aku nk smbung psal Montaj yg aku buat tu ok...
sapa yg xpnah mai lagi Perlis nih...klaw hampa semua mai sinikan..
kat mana yg hampa slalu dok p..
( weh..aku ckap perlih xpa kot kan )

ok2...sambung2 balik..
hampa dah tgk montaj aku buat?
xtgk lagi??isk2...p tgk laaa...
dlam entry kali ni aku nk cita pasai 4 buah tempat yg best kt perlih nih..
besttt ooo..heee

yg pertama...aku nk cita pasai Gua Kelam..
haaa..mmg gua kelam nih kelam sgt wktu mlm...hahah
gua kelam ni dlu org korek bijih timah...btol ka info aku nie?
Gua kelam ni org bagi nama sebab kedudukannya di kaki bukit dan suasana kelam yang sentiasa menyelubungi gua ini. kat dalam gua ni ada disediakan sebuah jambatan gantung untuk pelawat. Bawah jambatan ni ada sungai..pnjang sngai ni 400 meter gitu laa..Kalaw hampa semua mai kot kangar, lebih kurang 33km smpai la kt situ.
Banyak citapon xbest gak kan..meh layan gambo plak
:)


sebelum masuk...

dekat luar gua 

sebelum masuk dlam gua..nmpk kan jmbatan..exceli..hari kami p ritu..
xleh masuk sbb bru pas bah(banjir)..so..bnyk jmbatan rosak..skrang dah boleh kot..

main air...xleh mndi sbb nk p bnyk tempat lg..huhu


second..kami p pdg besar...
besaq ooo pdg kat situ...
hahaha...xdala...kt situ bersebelah dgn siam..juai brang2..murah2 kt situ.
sooo..klaw hampa pndai ckap siam..pndai tawar2...bleh la dpt lgi harga yg rendah...
jomm..terjah pdg besar plak okeh..

bangunan di padang besor

dataran

interframe jaa..

suasana d dalam bangunan pdg besar

ramai org kan

jom2 beli..
:)

lagi2...lpas p pdg besaq...aku naik wang kelian..
haaa...ampa taw kena naik bukit..pusing2 sampai pening bru smpai..
wang kelian ni buka hari ahad ja ok..
sbbnya...dia smpdan dengan Siam gak..dengan bandar Satun Thai
wang kelian ni jugak sama dgn pdg besar...bnyk barang2 murah kt sana taw..mmg rmbang mata gilaak..
kt sini..org Thai boleh masuk kt sbelah ngri Perlis n kita pon boleh masuk belah Thai ni taw...

suasan pasar wang kelian



BFF!!


kawasan bebas cukai



okeh..turun dari wang kelian kami singgh kt tpi bukit..tgk pmndangn ngeri perlis dari atas
beshh ooo...
cntik sgt..
:)








turun dari wang kelian..aku p gua cenderawasih a.k.a gua sami..
huhu..keja p gua ja kan...
kt sini tempat rekreasi ja..
tmpat org mai riadah ptg2 panjat bukit..tinggi la jgak kan..aku pnah 1 kali ja kot naik bukit tuhh..
nnti ada msa aku naik k..
hari tu kami just amik pic kt bwah2 ja..xnaik pon sbb xready kan..

gua cenderawasih










okeh..ckup tuk hari nie...
to be continue
:)
bye2 sayang semua..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ 2010-2011.ALL RIGHT RESERVED BY AZARIAHKAMIS