Sayang2 aku..

Monday, May 30, 2011

Hang sombong..ada aku kesah?

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..haish..
dah bersawang aku pnya blog kan..lama bebenor x hupdate nihhh..
pg ni dan sempat kot aku nk update 1 entry kan...
sbb aku masuk kerja pkul 2 stg..huhu

sjak aku kerja kt annakku ni..walaupon bru 1 minggu..bnyk sungguh pngalamn yg aku dpat
customer bermacam2 org yg dtg...bermacam2 ragam yg dtg...
ada yg stngah yg dtg tu kan...husband n wife lah kan..
wife dia dok tgk baju tuk baby dia...

wife : baju ni ok x sayang?
husband : ok..take it.take it..dont worry about the price..


menyampah bebenor aku dgr..alih2..xamik 1 pon barang..
apa jenis org cmtu....aishhh...
geram laaa...tp kerja ni kena bnyk sbarkan....

yg bawak bby aku suka..aku bukan layan mak dia..aku amik baby tu..aku layan bby dia..
lg bestt...haha..amik berkat ktakan...hahah

sapa xgeram kan klaw comel cmni..hahah

ok2..time 2 cook.stg nk p kerja plak...ok.bye2..


ps : sapa yg dgr kerja 0 tu..plez gitaw aku..huhu
pss : dlam usaha tngkatkan kualiti hidup...insyaallah...
psss : love u allls


:)

Monday, May 23, 2011

pirates of the caribbean

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
wah2..ala2 mb tuh..
lamanya xcreate entry...klaw bkak blog pon..bw ja..bca2 entry org..
rndu aku x?hahah..perasan kan
aku mmg xdan sempat ok..buzi sgt..kerja..p pg blik mlm..nk cri duet
besa la...nak sara hidup..dah besaq dah..hahah

pendahuluan cukup rngkas dan padat kan..hri ni ak p poli...sbb kena wat pk..
sooo...hampa semua xpyh taw apa tu pk ok..yg taw diam2 suda..
lpas dftr semua..my bff ajak g jalan2..yala..dia kan br smpai perlis...org ganu..huhu..mai sni nk jalan ja..
soo..kami pon g tgk wayng ja td..tman dia shopink..
kami tgk cita pirates of the caribbean yg besa pnya...bkan 3d yaa...


nur kasih xtgk pon sbb dah lwat kan..
cita pirates of the caribbean nih mmg best..aku lyan dri 1 smpai 4 klaw xslap laa.
.aku suka cita cmni taww...
aku bg 10/10 markah tok cita nih..best3...p tgk taw...ataw hampa semua dah tgk..hahah
ak yg lambat...okeh..

cukup tuk mlm ni ok..byee

sayangggg semua..
:)

Tuesday, May 17, 2011

Anakku

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
entry terpantas yg akan aku create mlm ni..

1 : aku baru start keja dekat anakku..just sementara saja...xdak masa nk on9...im sorry

2 :  laptop rsak..motherboard rosak..

3 : letih sgt hari ni...

ok...byee...

:)

ps : ada sapa nk bg aku kerja...aku perlukn pekerjaan skarang
pss : sapa nk bg aku laptop free...laptop lma dah rosk
:(

psss : ada sapa nk tlg urutkan aku...
pssss : best sgt kerja anakku wlawpon ltih...uwaaaa
psssss : awat aku ngada sgt nih..mintak semua kt org..sapa nk bg lptop free kt hg..ngada...

love u all




Saturday, May 14, 2011

Thank You Hencik Nuffnang

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...
ptg ni xdak nak wat entry apa..just nk kongsi dgn hampa semua pasai hencik nuffnang...
tadi saja gatai2 tgn bukak page hencik nuffnang...kot2 la dlam akaun ada seribu dah ka...
wah2..sapa nk bg kt hang seribu..HAHA..
klik..log in masuk..tgk2...wahhh....
banyakkkk...huhu





banyak kan...berapa aku dapat??rahsia...hahha...apa2 pon..thanks hencik nuffnang sbb bg RM_._ _ dekat saya..i love u...

sekarang ni hencik nuffnang tgh wat kempem terbaru..meh2 pakat join..cara dia senang ja...

haaa..yg ni laa...



selepas tgk tu...aku try tgk kt aku pnya analitik...aku tgk kat key word = kata kunci...xla bnyk sgt just yg ni ja yg org search....tp alhamdullilah...nmpknya..xsia2 aku wat lawatan sambil belajar di negeri perlis ni kt blog aku..hahah





ok la..yg ni ja nk share...ok...bye2

sayang semua....
:)

maaf atas penggunaan aku untuk reader yg lebih tua..

Friday, May 13, 2011

kembali seperti biasa

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
heloooo world...haha
ptg td buka blog..ingt nk update entry..tp tgk2 xblh plak sbb ada masalahteknikal skit..
ya x??HAHA..
sedeh la..ptg td just blogwalking ja..

malam ni..haish..malam ka??dah pukul bpa ni??
ting tong..1.50 a.m..
HAAH??haish...wat apa la xtdok lg ni..esok bgun lewat plak..klaw ada org gerak xpa gak..
haha..ngada...yala..sapa la kita kan..huhu

exceli nk habak yg tu ja...BLOGSPOT dah kembali ok..xdak injured mana2 dah..
awak jgn injured lagi yaa blog...
saya sayang awak sgt..
huh..gedik..

ok...bye2...xdak pic mlm ni..

ps : malas sebenarnya...

byee semua...
sayang semua...

Wednesday, May 11, 2011

Puk amai - amai

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia kepada semua...
haisshh...sastera nmpak...dah 2 hari xupdate blog...rndu maaa...huhu...
aku xp mna2 pon..ada jaa..cuma abg ja xbyar streamyx..


.huhu..sedehkan...sampai hati kaw abg...hee..xpa2..skarang dia dahbyar..dah bleh on9..best2...
sepanjang 2 hari aku xonline..taw dak aku wat apa?hampa semua nak taw dak??
kalaw xmaw taw...aku nk bgtaw jugak..xkira laaa...
aku layan movie korea MARRY ME MARRY



...waahh..kelas gitu...hampa semua dah tgk kaa??besttttt sgt2 taw cita ni..walawpon aku tgk xhbis lg..ha2..

oke..nmpak gayanya..aku sudah melalut xsangga dah ni...back to topic ok...penah dgr x lagu ni...
puk amai - amai..
belalang kupu - kupu..
tepuk bagi pandai..
mak upah susu..

haa...gitu...kalaw xpenah tu..wat2 penah dgr jala ekh...lagu ni slalu org nynyi kt baby2 ja...haha..aku just tringat masa aku kecik2..mak aku slalu nynyi kat aku lagu ni..hahah...mak hampa semua penah x wat cmni??

tepuk adik tepuk..

yala...dulu2 mana ada radio ataw tb ka...huhu..tu yg mak aku slalu nynyi kat aku..mcm2 lagi laa lagu..dulu2 salalu gak dgr..skarang jarang2 dahh..sbb aku pon dah besar kan..haha..yg nak dgr pon klaw cucu mak aku dtg rumah..klaw akak aku yg sulung bwak blik anak dia..haa..mula la mak tu..tp aku suka sgt dgr..
i love u mom n dad....muahhhh!!

ps:bertepuk sebelah tangan xakan berbunyi kan??

byeee...sayang semua...
:)




Sunday, May 8, 2011

Seru

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...
kelmarin xsempat aku nk udate sbb bz...
bz apa? bz g jalan2..hahah
xdala...kelmarin pagi aku g berkelah dgn family my bff...
untuk smbut hari ibu...aku pon join laa dah org ajak...
kami p bekelah kat bukit air....
alang2 bff kami sorg lagi ada kt perlis...aidil sufri nmanya...
kami pon ajak la dia join sekali...dia bwak membe dia lagi 2 org...depa dua ni mmg best lahh...
dari jumpa smpai blik..asyk gelak jaa...smpai krem mulut aku..
hahaha..
lpas ptg tu mandi,mkn..aku xmndi laa...mkn ja...

malam tu..kami plan nk p tgk wayang...ingt mula2 nak tgk cita fast and furious 5 



dialog antara akak kaunter
aku n dila : akak...fast and furious 9.10 ada g?
akak : ada...

haaa....dah tu..tgk2..mak oii..
penuh.tinggal seat depan ja..
aku ngan bff aku xmaw la...

aku n dila : cancel la akak..HAHA

maw ka kena langut...wat skit leher ja..xmaw2...
tukar2 plan..nak tgk seru pulak...


wah2...mlam2 nak tgk seru..wat2 berani p la..aku xminat sgt tgk cita hantu2 ni..
klaw aku tgk..msti tutup mata pnya..dah tu tnya membe apa jadi...
maw nya xmarah kawan tu....

dialog lagi dgn akak kuanter tu..

aku n dila : akak..seru pulak laahh..
akak : xda org la adik...
aku n dila : haaaa??xdak org...huhuuh...cancel la akak...

haaa...tu kan..cancel semua..xjadi tgk...mawnya kami tgk kami dua org...ada org lain teman kang nnti..
xmaw laaaa...
alih2...aku,dila,aidil,walid n papa...( walid n papa tu membe aidil yaa)
depa xmaw tgk wayng2...g mkn kt char keaw tiaw gani kt jitra...
n lepas tu depa main boling..depa jala..aku xmain pon..xmaw laaaa...
ada sebab....

nak cita lagi ni...bf aku pon join..mmg xtaw kta dia p jitra jugak..xtaw salpa
dia kta nk tgk wyg ngn membe dia...betol kah?membe laki ka pmpuan?hahah
biar la..dah tu...aku pon ajak la join kami semua...main boling...
dia pon semangat la main..xpdan dgn tgn sakit...hahah
ok..that my story about seru..hahah

byee2...sayang semua

ps : thanks 4 reading

:) 


Saturday, May 7, 2011

Tsunami...=(

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia kepada semua...
aku bru sudah habis lunch...
lunch hari ni = nasik putih + daging bakar + ikan temenung bakar + air asam + sayur sawi + tembikai..
haishhh..bnyak..alhamdullilah..sekarang sudah kenyang..boleh update blog...
hee



skarang aku tgh layan hindustan tb3...abg shah rukh khan lagi laa belakon...
adoh..jatuh cinta dah ni..huhhu
suka sgt dia belakon...

nsem kan...

okeh..bnyak sgt aku merapu kan..back to topic okeh..
tsunami?tkot kan?
huhuhu...
yg sbenarnya smalam aku mmpi tjadi tsunami kt mana xtaw..
tp tsunami tu..aku tgk dgn mata aku sndri..ya allah..tkotnya xtaw lahh..
mmg mimpi saja kan..tp aku nk kongsi dgn semua...hee..
mula2 aku dok tepi pntai..pastu aku tgk..mcm aiq dekat pntai dah kurang..
mcm aiq tu d sedut ke dlam laut...aku tgk2 kt laut...ya allah...aiq dah naik tinggi..
aku tkot sgt...pastu aku cri masjid...
aku naik ke tingkt atas..pastu aku pejam mata...buka2 mata...aiq dah naik semua dah..
aku dok mnyucap saja...pastu...aiq naik smpai la aku xbleh nfas...
pastu aku tejaga..jaga2 tu aku terus mngucap..tkot sgt...



byee....

ps: pic ihsan dari google
thanks...

sayang semua..
:)

Friday, May 6, 2011

Selamat Hari Ibu =)

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia
di sini aku ingin mengucapkan...SELAMAT HARI IBU 
untuk para ibu2,mama2,mumy2,emak2,mak2,lagi2..apa lagi ekh?


ps: khas untuk mak...
Mak..terima kasih sbb lahirkan adik...
adik syg mak syg2...mak besabar dgn karenah ke empat2 anak mak
smpai semua dah besaq..
ada yg lagi besaq dri makk...
hee...
trima kasih sbb jga kami semua smpai dah bjaya...
jasa mak ngn ayah...insyaallah...adik nk blas..
adik nk jga mak smpai bila2...


pic: ihsan drpada hencik google..

byee....
sayang semua
:)

Thursday, May 5, 2011

CONTEST : PUZZLE BERSAMA PUTERI KATEK 4

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..
alhmdullilah..aku dak siap buat sudoku...
nk taw dak..ni first time aku main benda ni..
buat lama2 rasa syok plak...thanks puteri katek sbb buat puzzle ni n aku dah tahu main..
yeayyy suka...dgn ini..wah2...
aku dah siapkan ke empat2 puzzle puteri katek
yeayyy..sukaa..
:)


banner yg sama..tetap comil..hee

sudoku first yg memeningkan kepala aku..

dah tahu buat...hee


jom la korang try buat..best taw...meh2 klik sini

byee...

Tuesday, May 3, 2011

Apabila tangan mula bergerak...

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...
*entry xdak kena mengena dgn tajuk..HAHA

ptg ni aku xdak buat apa2...just tgh selesaikan sudoku yg cntest aku masuk dlam blog puteri katek..
fulamak katak...sshnya..aku first time kot main benda nih...

tajuk entry entah apa2 kan..
soo..hari ni aku nk cita psl kelmarin..sbbnya..mrin aku xsmpat update..
klmarin aku pi kgar dgn my bf..cri keja tok aku...yala kan..boring dok rumah..
sooo..dah cri2..smpai pkul 2..
kami decide nk lepak kt timah tasoh..
korang taw kan cmna keadaan timah tasoh tu..klaw xtaw...korang cari entry aku psal tempat kt timah tasohh..
best kt situ..ada pndok..ehh..bukan wat pa pon..just..lepak2..dah xtaw nk p mna kan..

boring sgt...camera xdak nk tgkp pic...soo..aku ada kertas dlam beg..aku bg bf aku conteng...korang nk tgk?
apabila tgn dia dah mula bgerak n melukis..aku kt depan ni pon dah xnmpk....
huhuu..
kita tgk hasil dia okeh...

ni first dia lukis..

dia ingt dia sorg ja bleh lukis..ni aku lukis..cntik kan?



tiba2..ada group kerbaw ni..mai dok lepak dgn kami..soo..ni la

lpar pnya pasal..kerbaw yg mkn nasik
bersila lak tu..

ni dia buat untuk aku...


oke...ckup 1 entry..sambung wat sudoku plak..byeee
:)

sayang semua



Monday, May 2, 2011

CONTEST : PUZZLE BERSAMA PUTERI KATEK 3

Assalamualaikum dan selamat pagi...
aku skarang ada kt kfc..
boring lahh..tgu org..smbil tu on9 dlu..
buka blog puteri katek ni..
pastu tgk..dia dah letak puzzle tuk part 3 & 4..
soo..aku boring2 tgu org..buat la dlu..
jom2 join kt blog puteri katek

join part 3 okeh..klik sini


ni banner dia..still yg sama..tetap cute okeh
:)




okeh..ni aku pnya puzzle..


bye2...jom wat puzzle 4 plak
:)


Perlis ( Muzium Kota Kayang, Perlis State Park, Tasik Melati, Timah Tasoh, Bukit Air )

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia..

ptg ni aku nk hbiskan entry pasai cuti2 Perlis..dah baca entry2 sebelum ni?
xpala...xbca pon xpa..haha

mula2 kita p Muzium Kota Kayang ok?
Muzium Kota Kayang ni ada kt Kuala Perlis. dalam muzium ni ada barang- barang penemuan
arkeologi kat sekitar negeri Perlis ni..dalam muzium ni juga ada koleksi barang raja - raja..
jom2 tgk dlm muzium tu na..







boom dilaa 

eh..dia boom aku blik :)

abang kami :)


video


selepas ni kita p Perlis State Park...
taw dak ktna?yg sbnarnya Perlis State Park ni ada dekat atas bukit wktu nak naik Wang Kelian..
tp ritu xsmpat plak nak post..jadi aku post hari ni..xpa kan?
dekat Perlis State Park ni kita bleh picnic kt situ..bleh buat group wat kem kt situ...
bnyk aktiviti bleh buat kt situ..
:)






skrang kita p Tasik Melati plak okeh...
Tasik Melati dekat dengan umah bff aku..Dila..
kt situ tempat rekreasi ja..,tempat org joging ptg or pagi, ataw tempat2 org wat date...
opss..kantoi sudahh..haha
jom layan gambo k
:)










video


lpas Tasik Melati..jom kita p Empangan Timah Tasoh..
kt Timah Tasoh ni ada resort, ada pndok2 leh lepak...bestt kat situ..



pondok2



cantikkan?

resort

ntah apa2..

last kali jom kita p skodeng org mandi maw??
hahah..yg tu maw kan...
kt Bukit Air..kt sini bleh picnic..wat kem ka apa ka..
blh mndi2..





bestkan mndi :)



video

cukup la cuti - cuti perlis kali ni ok..
xdak dah smbungan..hbis dah..soo..
apa komen juri?
klaw mai perlis jgn lupa caling2 okeh..
:)

byeee






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT @ 2010-2011.ALL RIGHT RESERVED BY AZARIAHKAMIS